Mustafa Kemal, Yýldýrým Ordularý Grup Komutaný iken
1938 - Cumhuriyet'in kurucusu, büyük komutan, eþsiz devlet adamý MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
1938 - World leaders and press pay tribute to Ataturk.
1937 - Atatürk'ün, saat 17.00'de kýz kardeþi Makbule Haným'ýn kaldýðý köþke uðramasý.
Atatürk'ün, Baþbakan Celâl Bayar, Ýçiþleri BakanýÞükrü Kaya ve Bayýndýrlýk Bakaný Ali Çetinkaya ile beraber saat 18.30'da Ankara'dan trenle -Diyarbakýr yönünde- doðu seyahatine çýkýþý.
1936 - Cumhurbaþkanlýðý Genel Sekreterliði'nin, Dýþiþleri Bakanlýðý'nýn 10.11.1936 tarihli yazýsýna cevabý: "Cumhurbaþkaný Atatürk'ün 19 Mayýs 1881 tarihinde doðmuþ olduklarýný arz ederim."
1934 - Türkiye’de ilk kez bir kadýn, belediye baþkan yardýmcýsý oldu: Bursa Belediye Meclisi, Zehra Haným’ý Baþkan Yardýmcýlýðý’na seçti.
1931- Atatürk'ün, ünlü Türk pehlivaný Kurtdereli Mehmet'e takdir mektubu: "Seni cihanda büyük ün almýþ bir Türk pehlivaný tanýdým. Parlak baþarýlarýnýn sýrrýnýþu sözlerle açýkladýðýný öðrendim: 'Ben her güreþte arkamda Türk milletinin bulunduðunu ve millet þerefini düþünürdüm.' Bu dediðini en az yaptýklarýn kadar beðendim. Onun için senin bu deðerli sözünü Türk sporcularýna bir meslek ilkesi olarak kaydediyorum! Bununla, senden ve sözlerinden ne kadar memnun olduðumu anlarsýn."
Atatürk'ün, Çankaya'da Finlandiya Elçisi V. Tanner'in güven mektubunu kabulü.
Atatürk'ün, akþam Yeni Sinema'ya giderek film izlemesi, saat 24.00'de Marmara Köþkü'ne gelerek geceyi burada geçirmesi.
1929 - Yeni harflerle basýlan ilk Türk posta pullarý kullanýma girdi.
1924 - Atatürk'ün, Çankaya'da akþama doðru eski Mýsýr Hidivi Abbas Hilmi Paþa'yý kabulü.
Atatürk'ün, Ýstanbul Darülfünunu profesörlerinden Fuat (Kö
prülü), Ali Nihat (Tarlan) Beyleri ve diðer bazýöðretim üyelerini kabulü.
Atatürk'ün, akþamüzeri Baþbakan Ýsmet (Ýnönü) Paþa'ya daha sonra rahatsýz bulunan Saðlýk Bakaný Refik (Saydam) Bey'i evlerinde ziyareti.
1922 - Türk delegasyonu Lozan'a vardý. Ýsmet Paþa, azýnlýklarla ilgili suçlamalarý reddetti.