ForumTutku  

Geri Git   ForumTutku > Kadınların Dünyası > Yemek Tarifleri > Sebze Yemekleri

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Konu Araçları Görünüm Modları
Old 08-17-2024, 15:18   #1
Administrator
 
Admin Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jul 2024
Mesajlar: 72
Post İmam Bayıldı Tarifi

İmam Bayıldı klasik Türk mutfağının en sevilen zeytinyağlı yemeklerinden biridir. Patlıcanın başrolde olduğu bu yemek, soğan, domates, sarımsak ve zeytinyağı ile hazırlanır. İşte İmam Bayıldı tarifi:

Malzemeler
4 adet orta boy patlıcan
2 adet büyük boy soğan
4 diş sarımsak
3 adet domates
2 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 çay bardağı zeytinyağı (patlıcanları kızartmak için)
1/2 çay bardağı zeytinyağı (yemeği pişirmek için)
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
1 su bardağı sıcak su
1/2 demet maydanoz (üzerini süslemek için)
Hazırlık
Patlıcanları Hazırlayın:

Patlıcanları yıkayın ve sap kısımlarını kesmeden temizleyin.
Patlıcanların kabuklarını alacalı olarak soyun.
Patlıcanların ortasından bir yarık açın (çok derin olmamasına dikkat edin).
Tuzlu suya patlıcanları batırarak acısını çıkarmak için 20 dakika bekletin. Ardından süzün ve kurulayın.
İç Harcı Hazırlayın:

Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın.
Sarımsakları ince ince doğrayın.
Domatesleri küp küp doğrayın.
Yeşil biberleri ince halkalar halinde doğrayın.
Geniş bir tavada yarım çay bardağı zeytinyağını ısıtın. Soğanları ve sarımsakları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
Doğranmış yeşil biberleri ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
Domatesleri, tuz, karabiber ve kuru naneyi ekleyin. Domatesler yumuşayana kadar pişirin.
Toz şeker ekleyin ve karıştırın. Karışımın suyu çekilene kadar pişirin, ardından ocaktan alın.
Patlıcanları Kızartın:

Bir tavada yarım çay bardağı zeytinyağını ısıtın.
Patlıcanları her iki tarafını da hafifçe kızartın. Kızaran patlıcanları fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alın.
Patlıcanları Doldurun:

Kızarmış patlıcanları fırın kabına yerleştirin.
Ortalarındaki yarıklara hazırladığınız iç harcı eşit şekilde doldurun.
Yemeği Pişirin:

Doldurulmuş patlıcanların üzerine zeytinyağı gezdirin.
Sıcak suyu ekleyin ve fırın kabını alüminyum folyo ile kapatın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
Servis:

Fırından çıkardığınız İmam Bayıldı'yı oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
İmam Bayıldı, soğuk olarak servis edilen ve özellikle yaz aylarında tercih edilen hafif ve lezzetli bir yemektir. Afiyet olsun!
Admin çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
imambayıldı, patlıcan


Kullanım Yetkileriniz
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB Code kullanımı Açık
Yüz İfadeleri kullanımı Açık
[IMG] kullanımı Açık
HTML kod kullanımı Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:35


Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0